FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
A Polgár Info
Ius murmurandiÜdvözöljük a Polgár Info portálján!
Kedves Barátunk!

Kérem, olvassák el többször a következő szavakat: tisztesség, becsület, család, gondoskodás, biztonság, szeretet, tudás, hit, haza, hagyomány. Szavak, melyeket naponta hallunk rádióból, televízióból, olvasunk újságok hasábjain vagy az Interneten. Szavak, melyek mellett már elsiklunk, továbblépünk és helyettük egyre gyakrabban hallunk olyan kifejezéseket, mint megélhetés, számla, multikultúra, fogyasztás, reklám.
Megéri lecserélni szókincsünket utóbbira? Szerintünk tartsuk meg előbbieket, és töltsük fel valódi tartalommal, adjuk vissza a szavaknak eredeti jelentésüket, tegyük magunkévá a bennük lévő érzéseket. Ezek a szavak már több évszázada a mindenkori polgárságra vonatkozó meghatározások voltak, ezen csak a diktatúrák tudtak változtatni, degradálni. A polgári réteg szétrombolása mindig prioritást élvezett a zsarnokságok kialakulásakor, köszönhetően szervezetlenségüknek és a kommunikáció hiányának.
Mára azonban nem áll akadály az információ megosztásában, ezért az előbbi hibát nem követheti el ez az értékes közösség, tehát éljünk vele!
A Polgár Info azért hoztuk létre, hogy összefogjuk a magyarság polgári értékeket valló közösségeit és egyéneit, hogy a lehető leggyorsabban megosszuk az értékes információkat, hogy ötleteinkkel önzetlenül segíthessük egymást, hogy a Polgár büszke lakója lehessen hazánknak és megtölthessük a fenti szavakat tartalommal!
 
 

 A Polgár Info AlapszabályaI. A Polgár Info olyan szerveződés és információs felület, mely természetes személyek és civil szervezetek önkéntes együttműködésén alapul.

II. A Polgár Info nem bejegyzett mozgalom, így jogilag be nem tiltható, élettartama a polgári értékrend betartásának fennmaradásáig tart. A Polgár Info megnevezés szintén nem jogi, hanem erkölcsi kategória, hivatalos szerv által nem megszüntethető.

III. A Polgár Info tagja lehet bármely magát magyarnak valló személy vagy szervezet, aki magára nézve kötelezőnek ismeri el a VI. pontban leírtakat. A tagság szimbolikus, nem jár fizetési kötelezettségekkel, ebből következően a tagsággal nem vehető igénybe semmilyen anyagi vagy erkölcsi juttatás vagy előny.

IV. A kezdeményezés politikai pártoktól független, ugyanakkor nem apolitikus. A Polgár Info-hoz csatlakozott személyeknek és szervezeteknek nem a politikai pártok, hanem a civil társadalom érdekeit kell tükröznie, természeténél fogva mindig a hatalom ellensúlyát kell képeznie.

V. A Polgár Info célja egy olyan civil hálózat létrehozása és fenntartása, mely a polgári értékeket valló közösségek összetartását, megszervezését, informálását és védelmét szolgálja, valamint egy meghatározó civil érdekvédelmi erővé válás.

VI. A Polgár Info-hoz csatlakozott személyek és szervezetek betartják a hatályos jogszabályokat, azonban, ha a törvény nem jelent garanciát védelmükre, élhetnek a polgári engedetlenség eszközeivel.

VII. A Polgár Info értékrendszere és kommunikációja az alábbi elvek figyelembevételével történik:
1. A család védelme, a szeretet és gondoskodás prioritása, 
2. A magyar nemzet, mint entitás tisztelete,
3. Örökségünk védelme, beleértve a hagyományok ápolását, elődeink munkásságának tiszteletét,

4. A magyarság egésze iránti elkötelezettség, a határon túli magyarság támogatása, törekvés az együttműködésre, egyesítésre,

5. Szolidaritás a kiszolgáltatott és hátrányos helyzetbe születettek, önhibájukon kívül bajba jutott társadalmi csoportokkal,
6. Törekvés a tudás megszerzésére, annak megosztására,

7. Küzdelem az önkény, a diktatúra bármilyen formájával szemben,

8. Mások véleményének tisztelete,

9. A keresztény etika betartása.

VIII. A fentiekkel szemben történő bármilyen viselkedés figyelmeztetést, az alapszabálytól való tudatos szembeszegülés jelképes kizárást von maga után, ami az információs hálózatból való eltávolítást jelenti.


© Polgár Info . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2007-04-14 (29946 olvasás)

[ Vissza ]
Content ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio