FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
A petíció részletei

Hitel visszafizetési moratóriumot Magyarországnak!
Petíció kezdeményezoje: polgarinfo, Eddigi aláírók száma: 1111
Mi, magyar állampolgárok - egyben adófizetők - nem vagyunk hajlandók arra, hogy az egészségünkre, biztonságunkra, kultúránkra, gyermekeink jövőjére befizetett adóforintjainkból a továbbiakban a nevezett globális pénzintézetek gazdagodjanak. Nem hozunk több áldozatot azért, hogy a felvett kölcsönökből külföldi tulajdonú bankok részesüljenek, melyeket aztán nekünk kell visszafizetni!


Az elmúlt évtizedek elhibázott gazdaságpolitikájának eredményeként Magyarország a térség egyik legeladósodottabb országa lett (*). Hazánk a nemzetközi hitelintézetek béklyóiban vergődik, aminek következtében gazdasági és politikai mozgástere annyira beszűkült, hogy mára megkérdőjelezhető lett országunk szuverenitása. Ezt bizonyítja, hogy a jelenlegi gazdaságpolitikát és költségvetéseket a hitelintézetek diktálják.

A nyakló nélkül igénybe vett hitelek felvétele a társadalom tiltakozása ellenére, beleegyezése és felhatalmazása nélkül történt. Azok a legitimitás nélküli, gátlástalan vezetők vették fel, akikről egyéb sem derült ki, minthogy hazudtak reggel, éjjel, meg nappal. Hamisították az EU-s jelentéseket, sikkasztották a támogatásokat, fosztogatták az állami büdzsét, korrumpálták a gazdaságot.

Az Európai Unió részéről 2006-ban megvalósult a közvetlen beavatkozás a független tagállamok belügyeibe!
Joaquín Almunia, a pénzügyekért felelős - szintén szocialista - korábbi uniós biztos 2006. szeptember 1-ig halasztást adott az Unió által megkövetelt konvergencia-program kiegészítésére, s ennek következtében hazugsággal választást nyerhetett a hitelfelvevő Gyurcsány-kormány. Az Unió elfogadta a „kreatív könyvelést”, nem nehezményezte a választások után leadott hamis beszámolót, nem büntette a csaló kormányt a hitelek és támogatások megtagadásával, a hitelek kihelyezéskor pedig nem győződött meg az ország fizető- és törlesztő képességéről. Ezért felmerül a rosszhiszeműség szándéka. Gyanítható, hogy az ország csődjére spekulálnak a hitelezők annak érdekében, hogy a megmaradt nemzeti vagyonhoz – termőföldhöz, ivóvízhez - szinte ingyen hozzájuthassanak.
Ehhez a szennyes játékhoz igazították a gazdaságpolitikát, az éves költségvetéseket, és beszámolókat, amelyek közül egy sem volt hiteles, és teljesíthető. A fenti gyakorlat nélkülöz mindenféle demokratikus normát, ezért elfogadhatatlan a magyar nép számára!

Nem akarunk Görögország sorsára jutni, de nem akarjuk Európa csődjét sem!

A kölcsönök visszafizetéséhez szükség van egy növekvő pályán levő gazdaságra, aminek eredményéből lehet rendezni az adósságszolgálatot. Ehhez azonban pénzügyi-gazdasági lélegzethez kell jutnia a magyar gazdaságnak! Minden egyéb megoldás – újabb hitelek felvétele, a lakosság- és vállalkozások további szorongatása – csak súlyosbítja a helyzetet, és adósság-spirálba hajszolja az országot, de megrendítheti az Uniót is. Ez pedig nem lehet érdeke egyetlen jóhiszemű hitelezőnek sem!
A lakosság türelme fogytán, tűrőképessége határára jutott. Más országokban, ha dolgoznak az emberek, tisztes gyarapodás a jutalmuk. Köztudott, hogy a magyar ember dolgozik Európában a legtöbbet, mégis nálunk évek óta megszorítás megszorítást követ köszönhetően az előző 8 év korrupt politikájának.

KÖVETELJÜK a nemzeti érdek képviseletét! A Fidesz kormány haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a hitelek konszolidálására! Kezdeményezzen azonnali tárgyalásokat az adósság szanálására, törlesztések átütemezésére és mérséklésére a Valutaalappal, a Világbankkal és az Európai Unióval.

A jelenlegi tarthatatlan helyzet megoldására több lehetőség is kínálkozik a Fidesz kormány számára:
- adósság törlesztésének átütemezése és mérséklése (**)
- az uzsorakamattal terhelt hitelek, valamint a teljes adósságállomány felülvizsgálata
- a hitelező rosszhiszemű szándékának bebizonyosodása esetén a teljes adósság eltörlése

Elvárjuk a meggyőző többséggel rendelkező Fidesz kormánytól, hogy hagyjon fel azzal a több évtizedes gyakorlattal, mely az idegen érdekeket helyezi a nemzeti érdekek fölé. Követeljük, hogy patrióta gazdaságpolitika bevezetésével mérsékelje az emberek terheit, finanszírozható mértékre csökkentse az adósságszolgálatot!


*A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az államháztartás bruttó adóssága 2009. harmadik negyedévének végén 20 ezer 421 milliárd forintra rúgott, ami a GDP 79,4 százaléka. Az államháztartás nettó tartozása 14 ezer 943 milliárd forintot, a GDP 58,1 százalékát tette ki a harmadik negyedév végén.

** Tekintettel a már meglévő szerződésekre, a hitel-visszafizetési moratórium nem vonatkozik a már kibocsátott állampapírokra, ugyanakkor a további kibocsátást is mérsékelni kell.

Polgár Info

Aláíró neve Aláíró e-mail címe Település
Aláíró megjegyzése

Megnézem az eddigi aláírókatMegnézem az eddigi aláírókat
 
 
Opciók

 Nyomtatási kép Nyomtatási kép

 Elküldi egy ismerosének Elküldi egy ismerosénekRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio