FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
A petíció részletei

Tiltakozás a XII. kerületi Turul emlékmű elbontása ellen
Petíció kezdeményezoje: polgarinfo, Eddigi aláírók száma: 10638
Alulírottak mélységes megdöbbenésünknek adunk hangot, hogy nemzeti jelképünket, a Turult folyamatos és méltatlan támadások érik. Az erre való kísérleteknek most a Budapest XII. kerületében álló emlékmű lebontásának hisztériája az eklatáns példája.


Egy nemzet kultúrájának szerves részei azok szimbólumai, melyek az adott nép történelmét, lakóinak lelki és szellemi világát is tükrözik. A Földön szinte nincs olyan nép, amelynek ne lennének olyan jelképei, melyeket közmegegyezéssel maguk fölé emeltek, hogy ezáltal fejezzék ki közösségük összetartó erejét, védelmet reméljenek a rájuk leselkedő veszély elől, tükrözze történelmüknek, legendáiknak egy jellegzetes részletét. A szimbólumoknak tehát kohéziós szerepük van a társadalmakban, egy közösségnek annyit jelentenek, mint az anyanyelvük, a föld, ahol élnek, a kultúra, melyet létrehoztak az idők hosszú során, és védelmeznek.

Nekünk, magyaroknak a Turul a mitológiánk része, mely szerint a madár védelme alatt és útmutatásainak köszönhetően leltük meg újra hazánkat a Kárpát-medencében. A madár ezután Turul néven vonult be kultúránkba. Az elmúlt több mint ezer év történelmében a Turul többször előfordul, mint jelkép vagy irodalmi szereplő, alakja viszont mindig a nemzet védelmezőjeként jelent meg, nem pedig az agresszió szimbólumaként.
A vád, hogy a Turul szimbóluma alatt zsidókat öltek meg, tudatos és rosszindulatú elferdítése a valóságnak, célja csupán az, hogy eltávolítsa kultúránkból azokat a jelképeket, melyek büszkeséggel töltik el a határainkon belül és az elszakított területeken élő magyarokat.

A kérdéses emlékművet alkotója nem a zsidók ellen, hanem azoknak a magyaroknak (és zsidóknak) az emlékére állította, akik áldozatai a II. világháborúnak, nem pedig az agresszoroknak, az emlékmű elbontása tehát kegyeletsértés is.

Akik az emlékmű eltávolításán szorgoskodnak, műveletlenségből vagy rosszindulatból egyik nemzeti jelképünket gyalázzák, ezzel bennünket, magyarokat is megaláznak.

Petíciónkkal tiltakozunk azon erők ellen, akik a törvényre hivatkozva vagy csak a magyarság elleni gyűlöletből a hegyaljai Turul emlékmű eltávolításán szorgoskodnak.

Cool site goodluck :) kamagra jaka dawka It happened at the Elks Charity Lodge in Muskegon right around 2:00 a.m.  When officers arrived on the scene, they found two male victims deceased, and five other victims suffering from gunshot wounds and other injuries.  One of the victims had also been run over by a vehicle.  Their conditions are unknown at this time. seroquel discount prices As of 11 a.m. Friday, Karen had maximum winds of 50 mph, according to the National Hurricane Center in Miami. The storm was about 250 miles south-southwest of the mouth of the Mississippi River and was moving north-northwest at 10 mph. propranolol migraine prophylaxis children Right now it appears that during incarceration, he will have to live as a male. According to the Army, inmates in military prisons are allowed wide access to mental-health professionals. But the military system is under no obligation to help Manning or anyone else change genders, according to Defense Department officials. viagra online deutschland rezeptfrei Fifty eight percent said they would want to know if theycarried the high-risk gene mutations, yet only 17 percent ofthose who said they were familiar with BRCA testing haddiscussed it with a healthcare provider, according to the surveyconducted this month by Harris Interactive. miconazole clotrimazole terbinafine or selenium sulfide Gatwick has sought to undermine Heathrow’s campaign for a third runway by telling the commission, chaired by Sir Howard Davies, that London would have sufficient connections to developing markets abroad through a “constellation” of three two-runway airports.
Megjegyzés módosítása

Megnézem az eddigi aláírókatMegnézem az eddigi aláírókat
 
 
Opciók

 Nyomtatási kép Nyomtatási kép

 Elküldi egy ismerosének Elküldi egy ismerosénekRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio